ALTIJD OP DE HOOGTE!


Nieuws en technologische ontwikkelingen vindt u als eerste op deze pagina.
De moeite waard om geregeld een kijkje te komen nemen dus! 

Home | Actueel

25 april 2019

Praktijkervaringen met Blockchain

VNG Realisatie heeft “Blockchain - een praktische handleiding voor overheden” uitgegeven. In deze handleiding wordt uitgebreid beschreven wat Blockchain is en hoe je er gebruik van kunt maken.

11 januari 2019

Aanvullingen (Addendum) op de GIBIT
1 DSC 0046

*GIBIT in de praktijk* De VNG heeft de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) op 8 december 2016 vastgesteld. Vanuit de VNG worden gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden aangeraden om de GIBIT op te nemen in het inkoopbeleid en de GIBIT te gebruiken voor inkoop van producten en/of diensten op het gebied van ICT.

11 december 2018

Zoeken als Google, maar dan beter!
Zoeken

Uitnodiging kennissessie en workshop Elastic! Laat u verrassen tijdens onze kennissessie en ervaar wat Elastic op het gebied van Data Science inmiddels heeft bewezen!

7 november 2018

Groeipaden in Digitale Duurzaamheid
Paralelle werelden

Heeft u oog voor alle ontwikkelingen? Veel organisaties hebben oog voor digitale duurzaamheid, maar de meeste lijken problemen te hebben om te focussen.

30 oktober 2018

Gemeente Hengelo live met eWaarmerk!
ewaarmerk RGB horizontaal

Maandag 29 oktober 2018 is Gemeente Hengelo (Overijssel) live gegaan met de Blockchain-oplossing eWaarmerk! De Gemeente Hengelo gaat als eerste raadsdocumenten eWaarmerken zodat iedereen kan controleren of de informatie daadwerkelijk afkomstig is van de gemeente en de inhoud conform het origineel en niet aangepast is.

27 oktober 2018

De evolutie van Blockchain
Aanraakscherm

Het valt me op dat er veel criticasters zijn van Blockchaintechnologie. Sommige inhoudelijke kritieken op eigenschappen van deze technologie snijden hout.

17 september 2018

Aan de slag met de eBurgerpas!

De eBurgerpas is de meest innovatieve en gebruikersvriendelijke app om gemeentelijke regelingen en voorzieningen beschikbaar te stellen aan burgers en leveranciers. Daarnaast worden alle transacties automatisch op de Blockchain geregistreerd en verwerkt, zodat de volledige administratie en facturatie geautomatiseerd plaats kan vinden.

10 september 2018

100% betrouwbaar en volledig digitaal werken met ValidSign en eWaarmerk!
ValidSign breed

ValidSign en de eSpecialisten gaan intensief samenwerken en bieden organisaties daarmee de mogelijkheid om 100% betrouwbaar en volledig digitaal te werken. Uitwisseling van informatie in onze samenleving gebeurt steeds meer digitaal.

24 augustus 2018

Vervanging geregeld voor de RUD NHN

Kees Groeneveld - partner eSpecialisten - heeft de RUD NHN succesvol begeleid bij het verkrijgen van het Besluit tot vervanging van archiefbescheiden. De RUD NHN heeft hiervoor mandaat gekregen van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en de provincie Noord-Holland.

30 mei 2018

Samen organiseren in blockchaintechnologie
team 3373638

Elke dag is er meer dan voldoende nieuws te vinden over blockchaintechnologie, laat staan over cryptocurrency en bijbehorende koersfluctuaties. Af en toe leidt dat de aandacht af van de vele initiatieven die op dit moment genomen worden door organisaties die het aangedurfd hebben om de eerste stappen te zetten met deze nieuwe en interessante technologie.

28 mei 2018

"Do you trust this computer?"

Steeds vaker verzorgen we meet-ups, workshops, masterclasses, presentaties en games over Blockchaintechnologie. We merken dat de honger naar informatie hierover enorm is, maar ook dat de behoefte naar diepgang verschilt per persoon en per organisatie.

25 mei 2018

Het wordt nu echt serieus: Verhuisbericht op de blockchain
Toetsenbord laptop koffie

Samen met onze partner Sphereon, hebben we met de gemeente Utrecht een “Blockchain Proof of Concept” succesvol afgerond. In deze PoC is aangetoond dat het mogelijk is om de zaakinformatie van een goedgekeurde verhuizing veilig in de Blockchain op te slaan.