Altijd op de hoogte!

Nieuws en technologische ontwikkelingen vindt u als eerste op deze pagina.
De moeite waard om geregeld een kijkje te komen nemen dus! 

U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief

Home | Actueel

7 juni 2021

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

eSpecialisten brengt regelmatig een nieuwsbrief uit. Heb je interesse om deze te ontvangen? Meld je dan nu aan!.

4 juni 2021

Het Normenkader Digitale Duurzaamheid (Blog 5 van 5)
Visual Blog 5

Hoe gaan we de Informatiedevaluatie bij de overheid stoppen? Het slot van deze vijfdelige blogserie over de digitale duurzaamheid van overheidsinformatie. Het begrip devaluatie wordt door iedereen geassocieerd met geld.

28 mei 2021

Het Normenkader Digitale Duurzaamheid (Blog 4 van 5)
Visual Blog 4

Hoe gaan we de Informatiedevaluatie bij de overheid stoppen? Deel vier van de vijfdelige blogserie over de digitale duurzaamheid van overheidsinformatie. Het begrip devaluatie wordt door iedereen geassocieerd met geld.

25 mei 2021

Invoering digitale duurzaamheid

De samenleving maakt steeds meer gebruik van digitale informatie. Voor de overheid betekent dat digitalisering van bedrijfsprocessen en digitaal werken de algemeen geldende norm wordt.

17 mei 2021

Het Normenkader Digitale Duurzaamheid (Blog 3 van 5)
Visual blog 5

Hoe gaan we de Informatiedevaluatie bij de overheid stoppen? Deel 3 van de vijfdelige blogserie over de digitale duurzaamheid van overheidsinformatie. Het begrip devaluatie wordt door iedereen geassocieerd met geld.

4 mei 2021

Het Normenkader Digitale Duurzaamheid (Blog 2 van 5)
Visual Blog 2

Hoe gaan we de Informatiedevaluatie bij de overheid stoppen? Deel 2 van de vijfdelige blogserie over de digitale duurzaamheid van overheidsinformatie. Het begrip devaluatie wordt door iedereen geassocieerd met geld.

20 april 2021

Het Normenkader Digitale Duurzaamheid (Blog 1 van 5)
Visual blog 2

Hoe gaan we de Informatiedevaluatie bij de overheid stoppen? Een vijfdelige blogserie over de digitale duurzaamheid van overheidsinformatie. Het begrip devaluatie wordt door iedereen geassocieerd met geld.

12 april 2021

GIBIT goed toepasbaar voor gemeentelijke ICT inkooptrajecten

GIBIT in de praktijk De VNG heeft de nieuwe versie van de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) 2020 vastgesteld. Vanuit eSpecialisten begeleiden wij veel gemeenten met aanbestedingen.

12 april 2021

Whitepaper Elektronische handtekening en zegels (eWaarmerk).

Overheden verwerken steeds meer gegevens digitaal. Ook als het gaat om de interactie met burgers en bedrijven.

26 november 2020

VNG marktverkenning eDepots 2020.

VNG Realisatie heeft afgelopen maanden een marktverkenning uitgevoerd naar e-Depotoplossingen. De marktverkenning heeft plaatsgevonden op verzoek van gemeenten die betrokken zijn bij de proeftuin Preserveren van het project Duurzaam Toegankelijk Op Orde (DTOO).

26 oktober 2020

ICT-leveranciersmanagement: afstemming tussen IT en de business (deel 4 van 4)
Afbeelding Leveranciersmanagement 4

Onderzoek van het Ministerie van BZK wijst uit dat gemeenten niet altijd hun inkoopdocumentatie op orde hebben en vaak niet beschikken over een adequate inkoopstrategie. Dit verklaart waarom in toenemende mate de rechtmatigheid van inkoop en aanbestedingen bij de controle op de jaarrekening niet op orde is.

26 oktober 2020

ICT-leveranciersmanagement: groeimodel in vijf stappen (deel 3 van 4)
Blog 3 1024x674

Onderzoek van het Ministerie van BZK wijst uit dat gemeenten niet altijd hun inkoopdocumentatie op orde hebben en vaak niet beschikken over een adequate inkoopstrategie. Dit verklaart waarom in toenemende mate de rechtmatigheid van inkoop en aanbestedingen bij de controle op de jaarrekening niet op orde is.