Home | Actueel | eData Summer Sessions.

Actueel


 

eData Summer Sessions.

10 september 2021


 

Deze zomer heeft eData met succes de Summer Sessions georganiseerd in samenwerking met Elastic, Enable U en Jnet.

 

Afgelopen vakantiemaanden was het bij eData een drukte van belang. Vier Summer Sessions waren georganiseerd samen met onze partners Enable U en Jnet, die als klap op de vuurpijl eind van de zomer samengingen.

In de bijeenkomsten werd ingegaan op de problematiek die overheidsorganisaties nu ervaren zoals data in veel verschillende bronnen, het gebruik van verschillende soorten metadata, lastig zoeken en vinden van informatie over objecten, documenten, personen  en zaken.

Enable U en Jnet bieden bewezen oplossingen aan om gegevensbronnen te ontsluiten. eData sluit aan op de oplossingen van Enable U en Jnet om daarna met haar op Elastic gebaseerd eData Centraal Informatie Portaal (eCIP) de data te normaliseren, en eenvoudig en snel te ontsluiten. Het eCIP kan door gebruikers zelf gedefinieerd worden met zoekingangen (facets). Ook kan het eCIP kan heel goed overweg met kaartmateriaal waardoor je vanaf een grafische kaart in één keer inzage hebt in bijvoorbeeld vervallen vergunningen, niet werkende parkeermeters, toe- of afname van armoede in wijken etc. De mogelijkheden zijn legio.

 

Heeft u de Summer Sessions gemist, heeft u hier vragen over of wilt u vrijblijvend met ons kennismaken? Neem dan gerust contact op met ons eData team.