Home | Actueel | eSpecialisten ondertekent standaard Verwerkersovereenkomst

Actueel


 

eSpecialisten ondertekent standaard Verwerkersovereenkomst

14 juni 2019


eSpecialisten heeft zich als innovatieve organisatie en leverancier van eWaarmerk en eBurgerpas aangesloten bij de eerste standaard Verwerkersovereenkomst voor gemeenten en leveranciers. Tijdens een bijeenkomst op 7 juni 2019 van VNG-Realisatie ondertekende Kees Groeneveld namens eSpecialisten de overeenkomst.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht gemeenten een verwerkersovereenkomst af te sluiten met alle partijen die namens hen persoonsgegevens verwerken. Om dat proces te vereenvoudigen hebben gemeenten en leveranciers een standaardovereenkomst opgesteld met richtlijnen over het verwerken van persoonsgegevens tussen gemeenten en hun opdrachtnemers.

Kees Groeneveld geeft aan: “Met deze gestandaardiseerde overeenkomst zetten we stappen naar een steeds efficiënter werkende overheid en geeft onze opdrachtgevers de zekerheid dat eSpecialisten voldoet aan de verplichtingen van de AVG..” De acceptatie van de gestandaardiseerde Verwerkersovereenkomst door gemeenten en ondertekening daarvan door leveranciers onderstreept volgens VNG-Realisatie ‘het belang van heldere afspraken rondom gegevensbescherming.’

  Schermafbeelding 2019 06 14 om 16.40.54