Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Deelname is volledig gratis.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Elastic kennissessie en workshop


Zoeken als Google, maar dan beter!

Op woensdag 30 januari organiseren de eSpecialisten een kennissessie en workshop in Utrecht samen met Elastic en PuurData. Elastic is het jongste Nederlandse techsucces en levert al jarenlang bewezen oplossingen aan vele overheidsorganisaties!

eSpecialisten en Elastic werken nauw samen om organisaties te helpen hun data gestructureerd en in samenhang te ontsluiten en beter inzicht te krijgen. Hierdoor bent u in staat analyses te maken die uw informatievoorziening aanzienlijk verbeteren. De software die Elastic hiervoor heeft ontwikkeld is Open Source en maakt onder andere gebruik van Artificial Intelligence.

Deze sessie is bestemd voor medewerkers van overheidsorganisaties en beperkt tot 40 deelnemers om de kwaliteit en interactie te kunnen waarborgen.

Zoeken als Google, maar dan beter!

Hoe u uit de enorme berg gegevens de juiste informatie weet te vinden.

Het Amsterdamse Elastic, opgericht in 2012, verovert zijn plek in een wereld die draait op data. Het softwarebedrijf maakt zoektechnologie, Elasticsearch, die door grote hoeveelheden gegevens kan spitten. Zelfs al zijn die data verspreid over honderden servers, in de cloud.

Zonder al te technisch te worden zou je Elastic een zakelijke variant van Google kunnen noemen. Waar Google webpagina’s indexeert en snel oplepelt als je wat zoektermen intikt, grasduint Elastic door databergen van honderden terabytes. Zo kun je financiële transacties, netwerkdata of klantengegevens analyseren.

Bronnen: Volkskrant 7 oktober 2018 en NRC 7 oktober 2016.

Toegang tot data

De herkomst van informatie kent steeds meer verschillende soorten digitale bronnen. Denk aan (silo)applicaties, database, online formulieren, externe bronnen, enzovoorts. De informatie wordt vaak in verschillende formaten aangeleverd en op verschillende plekken opgeslagen. Dagelijks gaat er veel tijd verloren aan het vinden van informatie, documenten en het leveren van bewijs omtrent betrouwbaarheid van deze gegevens. Elastic maakt alle data eenvoudig en gestructureerd toegankelijk!

 

Enorme hoeveelheid data

De hoeveelheid digitale informatie en de diversiteit ervan zal in de komende jaren exponentieel toenemen. De overheid, burgers en bedrijven streven ernaar om informatie ook zoveel mogelijk digitaal uit te wisselen. Op dit moment zien we al dat informatie moeilijker toegankelijk wordt en ook de hoeveelheid data begint een probleem te worden. Hoe krijgt u de juiste context uit al die data betrouwbaar boven water? En wat zegt die u informatie u?

Voldoen aan wetgeving

Uit alle informatie die we opgeslagen hebben zouden we in staat moeten zijn om met één druk op de knop relevante persoonsgegeven te tonen. Dan moeten we daarbij ook het bovenliggende proces niet over het hoofd zien. Immers welk proces lag ten grondslag aan de totstandkoming van de betreffende data? En wie mag deze data inzien en gebruiken? Daarnaast komt er nieuwe regel- en wetgeving op ons af. Denk aan de Wet open overheid, de Omgevingswet / DSO en de Wet digitale overheid. Heeft u de toegang (voor burgers) en beveiliging van al uw verschillende databronnen al op orde?

Duurzaam toegankelijk

Hoe zorgt u ervoor dat informatie voor langere tijd bewaard en toegankelijk blijft? Voor welke informatie in uw organisatie geldt dat? Met Elastic is het mogelijk om uw data automatisch te kwalificeren en ook automatisch duurzaam toegankelijk te maken.

Sturen op data

Het is belangrijk te weten welke (interne en externe) data gebruikt kan worden om strategische keuzes te maken. Met Elastic is het mogelijk om op basis van uw KPI’s en uw data geautomatiseerd suggesties te krijgen die u helpen deze keuzes te maken. Op deze wijze maakt u van uw moeilijk toegankelijke data direct in te zetten stuurinformatie.

Informatiesessie en workshop

We nodigen u uit voor een exclusieve informatiesessie op 30 januari 2019 in Utrecht. U krijgt antwoord op al uw vragen over het toegankelijk en bruikbaar maken van uw ongestructureerde data. Dit doen we aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden en daadwerkelijke oplossingen. Daarna doen we een workshop die u inzicht geeft in uw situatie en een plan van aanpak oplevert om direct aan de slag te gaan met de data in uw organisatie.

Aanmelden

Via het formulier onderaan deze pagina kunt u zich eenvoudig inschrijven voor deze Master Class. Wij sturen u dan een bevestiging en factuur (graag het e-mailadres voor de factuur en eventueel een opdrachtnummer / routecode toevoegen).

Onderstaande informatie kan worden gebruikt voor het aanmaken van een opdrachtnummer / routecode.

Bedrijfsnaam eSpecialisten b.v.
Adres Jan Tinbergenstraat 350
Postcode en plaats 7559 ST Hengelo 
Telefoonnummer  +31 74 750 14 84 
Kamer van koophandel nummer  61086711
BTW nummer  NL8541.99.536.B01
IBAN  NL42 RABO 0188 6575 09
BIC RABONL2U

 

IGLUU Utrecht is makkelijk te vinden en ideaal gelegen op minder dan vijf minuten lopen van de Dom, Neude en Oudegracht.

Aanmelden kan via onderstaande link. Als u een opdrachtnummer of eigen kenmerk op de factuur wilt kunt u dat aangeven.

De kosten zijn 150 Euro per deelnemer exclusief btw.

 

Over dit agenda-item

  • 30 januari 2019
  • 09:30 - 13:00
  • IGLUU Utrecht
    Jansdam 2, 3512 HB Utrecht