Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Na de zomervakantie volgen weer nieuwe webinars dus houd de website in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe webinars? Stuur dan even een mailtje via onze contactpagina!

Deel 3 - Webinar reeks - Doe niet zo ingewikkeld! - ICT Infrastructuur & Gemeenten als portaal


De ICT Infrastructuur, het geheel van verbindingen, netwerken en gegevensopslag,  is de ruggengraad van de ICT inspanningen van de overheid. Wanneer je daarop inzoomt, dan tref je een lappendeken van verschillende systemen, oplossingen, technologie en spelers aan. Die diversiteit en complexiteit vraagt onvoorstelbaar veel inspanning om ze operationeel te houden en te laten voldoen aan allerlei wet- en regelgeving. Zonder overdrijven kan worden gesteld dat de ICT Infrastructuur van de overheid kwetsbaar is. Dat valt in ‘normale’ situaties niet op, maar wanneer kwaadwillende lieden erop willen inbreken of systemen vanwege slecht beheer of inrichting opeens uitvallen of niet meer toegankelijk zijn, dan heeft dat direct grote invloed op het functioneren van de overheid. In het webinar over dit onderwerp willen we het probleem aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden schetsen en tegelijk concrete oplossingen aandragen.

 

De gemeente als portaal voor de hele overheid

Om met haar burgers te communiceren gebruikt de overheid allerlei communicatiekanalen. Het gevolg is dat je als burger je gegevens herhaaldelijk opnieuw moet vermelden, vaak doorverwezen wordt of soms onzinnige berichten ontvangt. Niet zelden verloopt de communicatie tussen burger en overheid moeizaam. Hoe mooi zou het zijn als je als burger één ingang hebt voor de hele overheid. De gemeente is daarvoor misschien wel het beste toegerust. Die is niet alleen digitaal bereikbaar maar als het moet ook fysiek.

 

Meld je nu aan voor dit webinar! 

Webinar: ICT Infrastructuur & Gemeenten als portaal

24 november 14.00-15.00

 

 

De laatste webinar wordt gehouden op: 

Webinar: Omgaan met vertrouwelijke gegevens 

22 december 14.00-15.00

 

 

ICT maakt het uitvoeren van allerlei werkprocessen efficiënter, sneller en beter. Dat is vaak hét argument om allerlei ICT hulpmiddelen en faciliteiten te gaan gebruiken. Maar er is ook een keerzijde aan ICT toepassingen: het is ingewikkeld, soms onnodig kostbaar en beloofde voordelen en opbrengsten komen er niet altijd uit. De vraag is hoe komt dat?

Reset ICT mockup2

In ons boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ hebben we al een aantal ideeën gepresenteerd hoe de overheid anders met ICT zou moeten omgaan. ICT en overheid is sowieso een uitdagende combinatie. De overheid digitaliseert steeds meer en dat is een goede zaak. Maar tegelijkertijd zijn er te veel voorbeelden waar de ICT invoering is mislukt, extreem lang heeft geduurd of heeft geleid tot een forse budgetoverschrijding. Dat beïnvloedt het beeld en het vertrouwen van de gemiddelde burger in de overheid.

 

Over dit agenda-item

  • 24 november 2022
  • 14:00 - 15:00

  • Gratis online webinar.