Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Na de zomervakantie volgen weer nieuwe webinars dus houd de website in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe webinars? Stuur dan even een mailtje via onze contactpagina!

Deel 2 - Webinar reeks - Doe niet zo ingewikkeld! - ICT-Leveranciersmanagement & Aanbesteden.


 

Vaak is er een veel eenvoudiger manier om iets te doen,  als je maar de moeite neemt om ernaar te kijken. ICT-Leveranciersmanagement is een onderwerp dat vaak heel complex wordt gevonden. Het inzichtelijk maken wie je strategische leveranciers zijn en welke afspraken je met hen moet maken en hoe je de voortgang bewaakt leidt tot veel hoofdbrekens. Hoe dat kan hebben we in ons boek ‘Reset de Gemeentelijke ICT’ al uitgebreid besproken, maar wellicht heb je nog aanvullende ideeën en voorbeelden, die we in het webinar kunnen behandelen.

 

Aanbesteden van standaardapplicaties

Vrijwel iedere overheidsorganisatie wordt geconfronteerd met inkopen en aanbesteden. Wanneer je door alle aanbestedingen van vooral decentrale overheden bladert, dan valt op dat heel vaak een zelfde oplossing wordt gevraagd met telkens iets andere eisen en wensen. Dat is vreemd omdat in princiep de processen die moeten worden ondersteund vaak hetzelfde zijn.

De ‘oplossing’ die steeds meer overheidsorganisaties kiezen is om eerdere aanbestedingstrajecten te ‘kopiëren’. Ook wordt door toepassing van zogenaamde  brokers geprobeerd om de wetgeving te omzeilen, met ongewenste neveneffecten als gevolg. Dat kan en moet anders. Waarom bijvoorbeeld niet collectief een burgerzaken- of belastingsysteem aanbesteed? Of de opslag van vertrouwelijke gegevens voor een hele groep organisaties geregeld? De kwaliteit hoeft er niet onder te leiden, maar de winst is dat veel onnodige inspanningen achterweg kunnen blijven.

 

Meld je nu aan voor dit webinar! 

Webinar: ICT-Leveranciersmanagement & Aanbesteden

 20 oktober 14.00-15.00

 

 

De volgende webinars worden gehouden op de volgende dagen:

Webinar: ICT Infrastructuur & Gemeenten als portaal

24 november 14.00-15.00

 

Webinar: Omgaan met vertrouwelijke gegevens 

22 december 14.00-15.00

 

 

ICT maakt het uitvoeren van allerlei werkprocessen efficiënter, sneller en beter. Dat is vaak hét argument om allerlei ICT hulpmiddelen en faciliteiten te gaan gebruiken. Maar er is ook een keerzijde aan ICT toepassingen: het is ingewikkeld, soms onnodig kostbaar en beloofde voordelen en opbrengsten komen er niet altijd uit. De vraag is hoe komt dat?

Reset ICT mockup2

In ons boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ hebben we al een aantal ideeën gepresenteerd hoe de overheid anders met ICT zou moeten omgaan. ICT en overheid is sowieso een uitdagende combinatie. De overheid digitaliseert steeds meer en dat is een goede zaak. Maar tegelijkertijd zijn er te veel voorbeelden waar de ICT invoering is mislukt, extreem lang heeft geduurd of heeft geleid tot een forse budgetoverschrijding. Dat beïnvloedt het beeld en het vertrouwen van de gemiddelde burger in de overheid.

 

Over dit agenda-item

  • 20 oktober 2022
  • 14:00 - 15:00

  • Gratis online webinar.