Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Na de zomervakantie volgen weer nieuwe webinars dus houd de website in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe webinars? Stuur dan even een mailtje via onze contactpagina!

Deel 4 - Webinar reeks - Doe niet zo ingewikkeld - Hoe geef je een exit-strategie vorm?


 Exit-regelingen

 

Overheidsorganisaties steken doorgaans veel tijd en energie in het inkopen of uitbesteden van ICT producten of diensten. Maar wanneer je als overheidsorganisatie een bepaald product of dienst wilt vervangen of uitfaseren, dan vraagt dat soms minstens evenveel inspanning. Niet zelden leidt dat in de praktijk tot problemen. Die problemen hebben soms te maken met het feit dat er geen goede afspraken zijn over de zogenaamde Exit. Ideaal is wanneer bij de aanschaf of het begin van een uitbesteding meteen ook afspraken over zo’n exit worden gemaakt. Dat voorkomt aan het eind van de rit veel verrassingen en soms ook onverwachte kosten. In het 4e webinar in de reeks ‘Reset de gemeentelijke ICT’ behandelen we een aantal praktische aspecten van Exit.

 

Meld je nu aan voor dit gratis webinar! 

Webinar: Hoe geef je een exit-strategie vorm? 

22 december 14.00-15.00

 

 

ICT maakt het uitvoeren van allerlei werkprocessen efficiënter, sneller en beter. Dat is vaak hét argument om allerlei ICT hulpmiddelen en faciliteiten te gaan gebruiken. Maar er is ook een keerzijde aan ICT toepassingen: het is ingewikkeld, soms onnodig kostbaar en beloofde voordelen en opbrengsten komen er niet altijd uit. De vraag is hoe komt dat?

Reset ICT mockup2

In ons boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ hebben we al een aantal ideeën gepresenteerd hoe de overheid anders met ICT zou moeten omgaan. ICT en overheid is sowieso een uitdagende combinatie. De overheid digitaliseert steeds meer en dat is een goede zaak. Maar tegelijkertijd zijn er te veel voorbeelden waar de ICT invoering is mislukt, extreem lang heeft geduurd of heeft geleid tot een forse budgetoverschrijding. Dat beïnvloedt het beeld en het vertrouwen van de gemiddelde burger in de overheid.

 

Over dit agenda-item

  • 22 december 2022
  • 14:00 - 15:00

  • Gratis online webinar.