Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Na de zomervakantie volgen weer nieuwe webinars dus houd de website in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe webinars? Stuur dan even een mailtje via onze contactpagina!

Deel 4 - Webinar reeks - Doe niet zo ingewikkeld - Omgaan met vertrouwelijke gegevens


 

De overheid hanteert voor de beveiliging van haar vertrouwelijke gegevens en informatie onder ander de BIO. Wie met de BIO ervaring heeft is duidelijk hoe omvangrijk en complex de regelgeving op dat punt is. Naast de BIO hebben diverse organisaties aanvullend ook nog handleidingen en handreikingen uitgegeven. Die moeten ertoe bijdragen dat de overheid veilig kan werken. Wij denken dat het idee goed is , maar de uitwerking belabberd. De veelheid aan regels en voorschriften  maakt het voor de gemiddelde overheidsorganisatie niet gemakkelijk om haar gegevens ook onder wisselende omstandigheden veilig en betrouwbaar de beheren.

In veel gevallen is de opslag van vertrouwelijke gegevens uitbesteed aan externe organisaties, die niet altijd voldoen aan de daarvoor geldende regelgeving. Opmerkelijk is dat de overheid voort sommige van haar organisaties adequate voorzieningen heeft ingericht, maar die zijn niet altijd voor alle overheidsorganisaties beschikbaar. In het webinar gaan we aan de slag met een aantal problemen die met de opslag van vertrouwelijke gegevens kunnen optreden. In het webinar werken we ook de mogelijke oplossingen op korte en langere termijn uit.  

 

Meld je nu aan voor dit webinar! 

Webinar: Omgaan met vertrouwelijke gegevens 

22 december 14.00-15.00

 

 

ICT maakt het uitvoeren van allerlei werkprocessen efficiënter, sneller en beter. Dat is vaak hét argument om allerlei ICT hulpmiddelen en faciliteiten te gaan gebruiken. Maar er is ook een keerzijde aan ICT toepassingen: het is ingewikkeld, soms onnodig kostbaar en beloofde voordelen en opbrengsten komen er niet altijd uit. De vraag is hoe komt dat?

Reset ICT mockup2

In ons boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ hebben we al een aantal ideeën gepresenteerd hoe de overheid anders met ICT zou moeten omgaan. ICT en overheid is sowieso een uitdagende combinatie. De overheid digitaliseert steeds meer en dat is een goede zaak. Maar tegelijkertijd zijn er te veel voorbeelden waar de ICT invoering is mislukt, extreem lang heeft geduurd of heeft geleid tot een forse budgetoverschrijding. Dat beïnvloedt het beeld en het vertrouwen van de gemiddelde burger in de overheid.

 

Over dit agenda-item

  • 22 december 2022
  • 14:00 - 15:00

  • Gratis online webinar.