Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Na de zomervakantie volgen weer nieuwe webinars dus houd de website in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe webinars? Stuur dan even een mailtje via onze contactpagina!

Deel 1 - Webinar reeks - Doe niet zo ingewikkeld! - Webinar: IT-Governance


 

Een webinar reeks naar aanleiding van ons boek

‘Reset de Gemeentelijke ICT’.

 

ICT maakt het uitvoeren van allerlei werkprocessen efficiënter, sneller en beter. Dat is vaak hét argument om allerlei ICT hulpmiddelen en faciliteiten te gaan gebruiken. Maar er is ook een keerzijde aan ICT toepassingen: het is ingewikkeld, soms onnodig kostbaar en beloofde voordelen en opbrengsten komen er niet altijd uit. De vraag is hoe komt dat?

Reset ICT mockup2

In ons boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ hebben we al een aantal ideeën gepresenteerd hoe de overheid anders met ICT zou moeten omgaan. ICT en overheid is sowieso een uitdagende combinatie. De overheid digitaliseert steeds meer en dat is een goede zaak. Maar tegelijkertijd zijn er te veel voorbeelden waar de ICT invoering is mislukt, extreem lang heeft geduurd of heeft geleid tot een forse budgetoverschrijding. Dat beïnvloedt het beeld en het vertrouwen van de gemiddelde burger in de overheid.

We staan op een keerpunt wat de ICT toepassing aangaat. Dat keerpunt is de overgang van alle ICT op je eigen locatie/in eigen beheer, naar cloud computing: alle techniek buiten de deur, maar wel het gebruik plaats- en tijdonafhankelijk beschikbaar. Dit keerpunt is tegelijk een uitdaging en een kans.

De sleutel om dit succes te bereiken is volgens ons het reduceren van de complexiteit. Het gaat erom ICT zó toe te passen in bestaande processen dat de complexiteit van die processen structureel vermindert. Minder complex betekent beter de beheersen, meer grip, lagere kosten en minder afbreukrisico.

Vanaf dit najaar gaan we aan de slag met een serie webinars rond het thema ICT en complexiteitsreductie. Daarvoor zijn we op zoek naar aansprekende voorbeelden en ideeën. Heb je die, laat het ons dan weten.

 

Webinar + data:

 

Webinar:  IT-Governance

In dit webinar:

Voor veel mensen is het begrip ‘IT-Governance’ een vage aanduiding. In IT-omgevingen worden bestuurlijke overleg groepen, stuurgroepen, regiegroepen, adviesgroepen, werkgroepen, reflectiegroepen, klankbordgroepen (sommige maken er klantbordgroepen van), gebruik(er)sgroepen etc. opgetuigd. Het aantal ‘groepen’ waaraan verantwoording moet worden afgelegd of die tenminste geraadpleegd of geïnformeerd moeten worden zijn legio. Vaak worden een of meerdere groepen opgetuigd zonder de vraag te stellen wat nu de toegevoegde waarde is en wanneer zo’n groep weer ontbonden moet worden.  De overload aan communicatie en coördinatie neemt hierdoor toe. Zo groeit ook de onduidelijkheid over opdrachtgeverschap. In het webinar dat we over dit onderwerp willen houden zullen we een pragmatisch 4-puntsmodel van IT-Governance presenteren, waarbij te bereiken resultaten voorop staan. Daarnaast zullen we ook een aanpak van veranderen voorstellen. De aanpak zorgt ervoor er een prikkel ontstaat om fundamenteel na te denken over uw huidige governance-structuur.   Complexiteitreductie staat hierbij voorop. Wij hanteren het uitgangspunt dat complexiteit in IT-Governance mislukte eenvoud is. Dat vereist wel fundamentele keuzes. Wij doen een aanzet. 

Meld je nu aan voor dit webinar! 

29 september 14.00-15.00

 

Voor wie interessant: CIO’s, ICT-Leveranciersmanagers, bestuurders met affiniteit met ICT, I-adviseurs, ICT-inkoopspecialisten, Controllers. 

 Deelname: gratis

 

 

Webinar: ICT-Leveranciersmanagement & Aanbesteden

 20 oktober 14.00-15.00

 

Webinar: ICT Infrastructuur & Gemeenten als portaal

24 november 14.00-15.00

 

Webinar: Omgaan met vertrouwelijke gegevens 

22 december 14.00-15.00

 

 

 

Over dit agenda-item

  • 29 september 2022
  • 14:00 - 15:00

  • Gratis online webinar.