Automatisch anonimiseren

Bij eSpecialisten geloven we in de kracht van automatisering. Door documenten te anonimiseren met de inzet van eAnonimiseren, anonimiseert u nagenoeg alle documenten automatisch.

Documenten anonimiseren met eAnonimiseren als integrale oplossing

De Wet open overheid (Woo) vraagt overheidsorganisaties actief en passief te publiceren. Dit brengt veel werkzaamheden met zich mee.
Met eAnonimiseren is dit verleden tijd.

Nagenoeg alle documenten worden volledig automatisch geanonimiseerd en verzorgd van een uitzonderingsgrondslag van de Woo.

eAnonimiseren via uw (zaak-)systeem? Integreren met uw systemen was nog nooit zo makkelijk met de Managed Integrations van onze strategisch partner Enable U.

Altijd een koppeling met uw systeem beschikbaar !

De meeste koppelingen om documenten te anonimiseren zijn al gerealiseerd. Voor het geval uw koppeling er nog niet is zorgen wij voor de koppeling samen met onze strategische partner Enable U.


Er is al een uniforme koppeling naar onze oplossing eAnonimiseren.


Nieuwe applicaties kunnen eenvoudig worden aangesloten op ons uniforme koppelvlak.


De kosten voor de realisatie van een nieuwe koppeling nemen wij voor onze rekening.

enable-u-partner-van-especialisten-documenten-anonimiseren
digeplan-partner-van-especialisten-documenten-anonimiseren
//simpel | veilig | snel

Een blik op onze applicatie

anonimiseren-applicatie-eanonimiseren
//simpel | veilig | snel

eAnonimiseren biedt u:

Onze software zorgt ervoor dat privacygevoelige gegevens automatisch gevonden worden. U heeft zelf de mogelijkheid om aan te vullen. Hierdoor bent u er zeker van dat alle privacygevoelige informatie geanonimiseerd wordt. Geen risico op datalekken dus!

Wij zetten onze meer dan 25 jaren ervaring in de overheid kosteloos in om er zeker van te zijn dat u optimaal gebruik kunt maken van het anonimiseren van documenten met eAnonimiseren. We ondersteunen iedere gebruiker bij juridische, praktische en technische vragen.

We bieden koppelingen en integraties met alle systemen.

Onze anonimiseren oplossing werkt razendsnel en voegt automatisch de Woo-grondslagen toe.

Tevreden klanten

Waarom documenten eAnonimiseren

Volledig ontzorgd anonimiseren voor een vast laag tarief per jaar

We hanteren een vast "all inclusive" tarief per jaar voor onze software en bijbehorende dienstverlening. U weet dus van tevoren exact waar u aan toe bent. We ondersteunen bij de invoering met korte online instructies en zijn er voor u als u ergens tegenaan loopt.


Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het anonimiseren ook (deels) aan ons uitbesteden. Voor onze klanten doen we dat voor € 1,- per document. De volledige verwerking van bijvoorbeeld een Wob-verzoek van 250 bestanden kost dus slechts € 250,-!Koppelingen en integraties met
uw systemen

eAnonimiseren is gekoppeld aan de meeste zaak- en DMS-systemen. Daarnaast bieden we een standaard en reeds beschikbaar koppelvlak aan via onze strategische partner Enable U  / Jnet. Zij hebben en onderhouden de koppeling met ons platform en hebben koppelingen met nagenoeg alle systemen die bij overheidsinstellingen gebruikt worden. Uw gewenste koppeling is er in de meeste gevallen dus al!


Verder hebben we ook een strategische samenwerking met LCT Software. Zij hebben onze anonimiseersoftware volledig geïntegreerd in hun planbeoordelingssysteem DigEplan.

Geen datalekken

Onze software is gebaseerd op taaltechnologie en herkent privacygevoelige gegevens automatisch. We hebben de software met grote hoeveelheden documenten getraind voor overheidsorganisaties.  De herkenning van privacygevoelige gegevens is in bijna alle gevallen 100%.


U heeft verder de mogelijkheid om toevoegingen te doen. Hierdoor weet u zeker dat geanonimiseerde documenten geen privacygevoelige gegevens meer bevatten. U voorkomt dus datalekken. Een optimaal resultaat bij minimale inspanningen dus!

Gebruikersgemak staat voorop

Het gemak en de eenvoud voor de gebruiker staat bij ons voorop. We hebben de oplossing zo gebruikersvriendelijk gemaakt dat een korte instructie volstaat voor iedere organisatie en iedere gebruiker. De gebruiker kan kiezen kiezen voor semi-automatisch eAnonimiseren met controle of voor volledig automatisch eAnonimiseren zonder controle.Meest geavanceerde oplossing

Onder de motorkap maken we gebruik van de meest geavanceerde software die beschikbaar is. Deze werkt op basis van taaltechnologie (NLP). We maken gebruik van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning om de software steeds verder te verbeteren. We werken dus niet met sjablonen die u moet opstellen, onderhouden en beheren. Onze software verwerkt ieder document met elke opbouw en samenstelling.

Digitaal Stelsel Omgevingswet DSO

In de afgelopen jaren hebben we zeer grote hoeveelheden omgevingsdocumenten geanonimiseerd. Deze documenten moeten deels op een andere manier geanonimiseerd worden dan alle andere. We hebben daarom een unieke configuratie gemaakt voor omgevingsdocumenten. Deze houdt rekening met gegevens die wel of juist niet geanonimiseerd moeten worden. Het is hiermee mogelijk om omgevingsdocumenten volledig automatisch te eAnonimiseren.

Wet en regelgeving

Wet- en regelgeving (Woo, Wep en AVG) verplichten overheidsorganisaties tot transparante, actieve openbaarmaking met behoud van privacy. Organisaties publiceren meer en moeten zo mogelijk nog zorgvuldiger omgaan met privacygevoelige gegevens. 

Dit vereist niet alleen nieuwe manieren van werken, maar ook de inzet van nieuwe, innovatieve IT-oplossingen

eAnonimiseren
doet het!

Wat levert het Anonimiseren van documenten met eAnonimiseren u op?

Met eAnonimiseren worden persoons- en adresgegevens, handtekeningen, rekening- en telefoonnummers automatisch herkend en geanonimiseerd. Na een eventuele controle en goedkeuring worden de documenten direct beschikbaar gesteld in PDF/A formaat en zijn daarmee geschikt voor directe publicatie. Dat biedt grote voordelen:

Wij hechten grote waarde aan veiligheid en privacy en hebben onderstaande maatregelen getroffen om daaraan te kunnen voldoen.
ISO 27001

ISO 27001 gecertificeerd en conform Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).


Single Sign on

We kunnen koppelen met Azure AD / ADFS voor "single sign on".

Fire and forget

eAnonimiseren werkt volgens het "fire and forget" principe: direct na verwerking wordt uw data vernietigd.

Gegevens-overdracht

Uw gegevens worden via een TLS 1.2 verbinding aangeleverd.


Ontwerp

Bij het ontwerp van eAnonimiseren is gekozen voor Privacy by Design.Multifactor authenticatie

Multifactor authenticatie is mogelijk om veilige toegang nog verder te verbeteren.

Nederlands data center

De gegevens worden verwerkt in een Nederlands Datacenter met ISO 27001:2013 / NEN 7510:2011 / ISO 9001:2015 certificatie.

Succesvol

De software wordt naast overheidsinstellingen onder andere ingezet bij grote institutionele banken en is meerdere keren succesvol aan audits onderworpen.

Informatie of contact over het anonimiseren van documenten met eAnonimiseren?

Vul uw gegevens in via de button hieronder, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.


We horen graag van u!