Home | Oplossingen | eOndertekening

Blockchain Store


 

Hieronder is een Blockchain oplossing beschreven die eenvoudig kan worden ingevoerd bij uw organisatie.
Als u hierover met ons in gesprek wilt nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen!

eOndertekening

14 mei 2018


Met eOndertekening vervangt u eenvoudig de “natte handtekening”. U hoeft dus niet langer af te drukken, te ondertekenen en te scannen, maar u kunt direct elektronisch ondertekenen en versturen.

eOndertekening is onze platformonafhankelijke elektronische handtekening (betrouwbaarheidsniveau 4). Daarmee bent u verzekerd van een eenvoudig in te voeren, 100% betrouwbare en rechtsgeldige handtekening. Bovendien is eOndertekening veel voordeliger en minder bewerkelijk dan traditionele digitale handtekeningen. U heeft geen dure certificaten en Hardware Security Module (HSM) nodig die wel nodig zijn bij traditionele elektronische handtekeningen.

eOndertekening is net als eWaarmerk gebaseerd op Blockchaintechnologie en biedt u de mogelijkheid om digitale bestanden (onafhankelijk van het bestandsformaat) te ondertekenen met een rechtsgeldige elektronische handtekening. Daarbij wordt een elektronische vingerafdruk (256–bit Hash) gemaakt, die samen met de identificatie van de organisatie (en eventueel bevoegde functionaris) wordt geregistreerd op de Blockchain. De elektronische handtekening wordt automatisch voorzien van een tijdstempel en is dankzij de toegepaste Blockchaintechnologie gegarandeerd onveranderbaar.

Enkele voordelen op een rij:

  • Enkelvoudig en meervoudig ondertekenen is mogelijk (afhankelijk van mandaat).
  • Zowel toepasbaar op interne ondertekening als met externe partners.
  • Systeem- en platformonafhankelijk, waardoor het ondertekenen en het verifiëren op ieder moment en op ieder apparaat uitgevoerd kan worden.
  • Volledig automatische ondertekenen is mogelijk als onderdeel van uw proces.
  • Er wordt geen enkele informatie van de getekende documenten op de Blockchain opgeslagen.

Wilt u meer informatie of direct aan de slag? Via onderstaand formulier kunt u ons eenvoudig bereiken.