Over ons

Samen met u van fundament naar excellent!

Het zal u niet verbazen, maar bij de eSpecialisten geloven we in specialisatie.
Door specialisatie hebben we de benodigde kennis en ervaring opgebouwd die we inzetten om complexe vraagstukken samen met onze klanten op te lossen.

Wij werken vooral voor overheids- en zorginstellingen. Het is ons doel is om hen op weg te helpen naar excellente dienstverlening. Samen met onze klanten zorgen we ervoor dat burgers en bedrijven exact krijgen wat zij verwachten, in de snelst mogelijke tijd en tegen de laagst mogelijke kosten. Dat is niet alleen belangrijk voor uw klanten, maar ook voor u en uw medewerkers!

Onze specialisaties

Hieronder zijn drie voorbeelden uitgewerkt van onderwerpen die we op dit moment samen met onze klanten aanpakken. 

De Digitale Agenda 2020 
“Gemeenten moeten door met digitaliseren, voor hun dienstverlening, hun werkprocessen en om te innoveren. En dat moeten ze vaker als collectief doen dan nu het geval is, stelt de ‘Digitale Agenda (2020)’ die de VNG heeft opgesteld.”
Bron: Binnenlands Bestuur – 29 mei 2015.

Wij helpen gemeenten optimaal gebruik te maken van de kansen die digitalisering biedt. Digitalisering wordt ingezet om dienstverlening te verbeteren en te versnellen en om kosten te kunnen verlagen. We doen dit volgens onze aanpak “Digitalisering – van fundament naar excellent”.

Klik hier om meer te lezen...

Decentralisaties in het sociale domein
Gemeenten en zorgaanbieders zijn sinds januari 2015 samen verantwoordelijk voor de uitvoering van Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In de afgelopen maanden is door alle partijen hard gewerkt om deze overgang te realiseren. Toch zijn er nog vele uitdagingen en problemen die moeten worden opgelost.

De dienstverlening richting de cliënten kan verbeterd worden en de administratieve processen en informatie uitwisseling verlopen nog niet overal even soepel. Daarnaast zijn er grote aantallen nieuwe contracten gesloten, waarvan het beheer nog onder controle gebracht moet worden.

Wij helpen gemeenten om hun dienstverlening, organisatie, processen en informatie uitwisseling te optimaliseren in het sociale domein. We hebben daarvoor de aanpak “Sociaal domein – van fundament naar excellent” ontwikkeld.

Klik hier om meer te lezen...

Voorbereiding op de Omgevingswet
Eind 2018 wordt de nieuwe Omgevingswet ingevoerd. Deze nieuwe wet vervangt een groot aantal wetten uit het huidige omgevingsrecht. Daarnaast worden 117 AMvB’s vervangen door 4 nieuwe AMvB’s.

De invoering van de nieuwe Omgevingswet betreft een zeer grootschalige wetgevingsoperatie. Uiteraard heeft de invoering ervan grote consequenties voor onder meer gemeenten. Het is daarom nu al zaak om de voorbereidingen op de invoering van de Omgevingswet te starten.

Klik hier om meer te lezen...

 

 


Zoeken in onze website

eSpecialisten op Twitter