PDF anonimiseren

Bij eSpecialisten geloven we in de kracht van automatisering. Met de inzet van eAnonimiseren anonimiseert u nagenoeg alles automatisch.

Maximale zekerheid
Volledige support
Beste oplossing

Wilt u een snel een PDF anonimiseren?

Het PDF-bestandsformaat is door bedrijven en overheidsinstellingen het meest gebruikte digitale formaat voor formulieren en documenten. Een document kunt u gemakkelijk maken in een tekstverwerker en vervolgens omzetten naar een PDF. Het voordeel hiervan is dat een PDF niet zo gemakkelijk of helemaal niet te bewerken is. Hierdoor zijn PDF-documenten betrouwbaar en minder fraudegevoelig. Maakt u een PDF-document openbaar? Dan moet u er altijd rekening mee houden, dat u als bedrijf of overheidsinstelling met voldoen aan de regelgeving betreffende de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U moet de PDF anonimiseren, zodat privacygevoelige informatie niet meer wordt weergegeven. 

Tevreden klanten

Waarom eAnonimiseren

Volledig ontzorgd voor een vast laag tarief per jaar

We hanteren een vast "all inclusive" tarief per jaar voor onze software en bijbehorende dienstverlening. U weet dus van tevoren exact waar u aan toe bent. We ondersteunen bij de invoering met korte online instructies en zijn er voor u als u ergens tegenaan loopt.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het anonimiseren ook (deels) aan ons uitbesteden.

Voor onze klanten doen we dat voor € 1,- per document. De volledige verwerking van bijvoorbeeld een Wob-verzoek van 250 bestanden kost dus slechts € 250,-!

Geen datalekken

Onze software is gebaseerd op taaltechnologie en herkent privacygevoelige gegevens automatisch. We hebben de software met grote hoeveelheden documenten getraind voor overheidsorganisaties. 

De herkenning van privacygevoelige gegevens is in bijna alle gevallen 100%. U heeft verder de mogelijkheid om toevoegingen te doen. Hierdoor weet u zeker dat geanonimiseerde documenten geen privacygevoelige gegevens meer bevatten. U voorkomt dus datalekken. Een optimaal resultaat bij minimale inspanningen dus!

Meest geavanceerde oplossing

Onder de motorkap maken we gebruik van de meest geavanceerde software die beschikbaar is. Deze werkt op basis van taaltechnologie (NLP). We maken gebruik van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning om de software steeds verder te verbeteren.

We werken dus niet met sjablonen die u moet opstellen, onderhouden en beheren. Onze software verwerkt ieder document met elke opbouw en samenstelling.

Koppelingen en integraties met uw systemen

eAnonimiseren is gekoppeld aan de meeste zaak- en DMS-systemen. Daarnaast bieden we een standaard en reeds beschikbaar koppelvlak aan via onze strategische partner Enable U  / Jnet. Zij hebben en onderhouden de koppeling met ons platform en hebben koppelingen met nagenoeg alle systemen die bij overheidsinstellingen gebruikt worden. Uw gewenste koppeling is er in de meeste gevallen dus al!

Verder hebben we ook een strategische samenwerking met LCT Software. Zij hebben onze anonimiseersoftware volledig geïntegreerd in hun planbeoordelingssysteem DigEplan.

Gebruikersgemak staat voorop

Het gemak en de eenvoud voor de gebruiker staat bij ons voorop. We hebben de oplossing zo gebruikersvriendelijk gemaakt dat een korte instructie volstaat voor iedere organisatie en iedere gebruiker.

De gebruiker kan kiezen kiezen voor semi-automatisch eAnonimiseren met controle of voor volledig automatisch eAnonimiseren zonder controle.

Digitaal Stelsel Omgevingswet DSO

In de afgelopen jaren hebben we zeer grote hoeveelheden omgevingsdocumenten geanonimiseerd. Deze documenten moeten deels op een andere manier geanonimiseerd worden dan alle andere. We hebben daarom een unieke configuratie gemaakt voor omgevingsdocumenten. Deze houdt rekening met gegevens die wel of juist niet geanonimiseerd moeten worden.

Het is hiermee mogelijk om omgevingsdocumenten volledig automatisch te eAnonimiseren.

Hoe kunt het anonimiseren van een PDF snel en efficiënt laten verlopen?

Het anonimiseren van een PDF-document is vaak lastig. U kunt alleen een PDF-bestand bewerken als u hiervoor speciale software heeft. U moet hiermee het document openen en vervolgens alle privacygevoelige informatie digitaal weglakken. Voor één document is dit nog te doen, maar wat als u tientallen, honderden of zelfs duizenden PDF-documenten heeft die geanonimiseerd moeten worden? Dit zijn namelijk aantallen waarmee vooral overheidsorganisaties mee van doen krijgen in verband met de transparantie. De software eAnonimiseren biedt de oplossing. Het anonimiseren van een PDF gaat hiermee snel en automatisch, zodat u geen werknemers nodig heeft die al hun tijd moeten besteden aan het anonimiseren van documenten.

 

eAnonimiseren
doet het!

Anonimiseren van documenten in PDF formaat met eAnonimiseren

Doordat onze software alle privacygevoelige gegevens vindt en gemakkelijk te koppele is met uw systemen, gaat het anonimiseren van documenten in PDF formaat erg snel. Naast PDF-documenten, herkent onze software ook privacygevoelige gegevens in documenten in andere bestandsformaten. Als u veel documenten openbaar moet maken, dan is onze software een uitkomt en enorm tijdbesparend. Naast de implementatie van onze software in uw systemen, gaat onze dienstverlening nog verder. Het is mogelijk om het anonimiseren van al uw documenten aan ons uit te besteden tegen voordelige prijzen. Vul het contactformulier in als u meer wilt weten over onze dienstverlening, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

Anonimiseren is veilig

Wij hechten grote waarde aan veiligheid en privacy. We hebben onderstaande maatregelen getroffen om daaraan te kunnen voldoen.

ISO 27001

ISO 27001 gecertificeerd en conform Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

Nederlands data center

De gegevens worden verwerkt in een Nederlands Datacenter met ISO 27001:2013 / NEN 7510:2011 / ISO 9001:2015 certificatie.

Fire and forget

eAnonimiseren werkt volgens het "fire and forget" principe: direct na verwerking wordt uw data vernietigd.

Gegevens-overdracht

Uw gegevens worden via een TLS 1.2 verbinding aangeleverd.

Single Sign on

We kunnen koppelen met Azure AD / ADFS voor "single sign on".

Multifactor authenticatie

Multifactor authenticatie is mogelijk om veilige toegang nog verder te verbeteren.

Ontwerp

Bij het ontwerp van eAnonimiseren is gekozen voor Privacy by Design.

Succesvol

De software wordt naast overheidsinstellingen onder andere ingezet bij grote institutionele banken en is meerdere keren succesvol aan audits onderworpen.