Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Automatisch anonimiseren van persoonsgegevens

Bij eSpecialisten geloven we in de kracht van automatisering. Met de inzet van eAnonimiseren anonimiseert u nagenoeg alles automatisch.

Maximale zekerheid
Volledige support
Beste oplossing

Waarom is het anonimiseren van persoonsgegevens zo belangrijk?

Meer dan ooit worden burgers gewaarschuwd om zorgvuldig om te gaan met hun persoonsgegevens. Dit is niet geheel vreemd, want er valt zowel legaal als illegaal veel geld te verdienen met persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn privacygevoelige en moeten daarom privé blijven. Wanneer dergelijke gegevens openbaar worden, dan is er een groot risico dat de gegevens misbruikt worden. Bent u een bedrijf of overheidsinstelling? Dan beschikt u over de persoonsgegevens van uw burgers en klanten. Hoe u met de verwerking van deze persoonsgegevens om moet gaan, ligt vast in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bij alle documenten die u openbaar maakt, moet het anonimiseren van de persoonsgegevens centraal staan. 

Tevreden klanten

Waarom eAnonimiseren

Volledig ontzorgd voor een vast laag tarief per jaar

We hanteren een vast "all inclusive" tarief per jaar voor onze software en bijbehorende dienstverlening. U weet dus van tevoren exact waar u aan toe bent. We ondersteunen bij de invoering met korte online instructies en zijn er voor u als u ergens tegenaan loopt.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het anonimiseren ook (deels) aan ons uitbesteden.

Voor onze klanten doen we dat voor € 1,- per document. De volledige verwerking van bijvoorbeeld een Wob-verzoek van 250 bestanden kost dus slechts € 250,-!

Geen datalekken

Onze software is gebaseerd op taaltechnologie en herkent privacygevoelige gegevens automatisch. We hebben de software met grote hoeveelheden documenten getraind voor overheidsorganisaties. 

De herkenning van privacygevoelige gegevens is in bijna alle gevallen 100%. U heeft verder de mogelijkheid om toevoegingen te doen. Hierdoor weet u zeker dat geanonimiseerde documenten geen privacygevoelige gegevens meer bevatten. U voorkomt dus datalekken. Een optimaal resultaat bij minimale inspanningen dus!

Meest geavanceerde oplossing

Onder de motorkap maken we gebruik van de meest geavanceerde software die beschikbaar is. Deze werkt op basis van taaltechnologie (NLP). We maken gebruik van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning om de software steeds verder te verbeteren.

We werken dus niet met sjablonen die u moet opstellen, onderhouden en beheren. Onze software verwerkt ieder document met elke opbouw en samenstelling.

Koppelingen en integraties met uw systemen

eAnonimiseren is gekoppeld aan de meeste zaak- en DMS-systemen. Daarnaast bieden we een standaard en reeds beschikbaar koppelvlak aan via onze strategische partner Enable U  / Jnet. Zij hebben en onderhouden de koppeling met ons platform en hebben koppelingen met nagenoeg alle systemen die bij overheidsinstellingen gebruikt worden. Uw gewenste koppeling is er in de meeste gevallen dus al!

Verder hebben we ook een strategische samenwerking met LCT Software. Zij hebben onze anonimiseersoftware volledig geïntegreerd in hun planbeoordelingssysteem DigEplan.

Gebruikersgemak staat voorop

Het gemak en de eenvoud voor de gebruiker staat bij ons voorop. We hebben de oplossing zo gebruikersvriendelijk gemaakt dat een korte instructie volstaat voor iedere organisatie en iedere gebruiker.

De gebruiker kan kiezen kiezen voor semi-automatisch eAnonimiseren met controle of voor volledig automatisch eAnonimiseren zonder controle.

Digitaal Stelsel Omgevingswet DSO

In de afgelopen jaren hebben we zeer grote hoeveelheden omgevingsdocumenten geanonimiseerd. Deze documenten moeten deels op een andere manier geanonimiseerd worden dan alle andere. We hebben daarom een unieke configuratie gemaakt voor omgevingsdocumenten. Deze houdt rekening met gegevens die wel of juist niet geanonimiseerd moeten worden.

Het is hiermee mogelijk om omgevingsdocumenten volledig automatisch te eAnonimiseren.

Voor wie geldt het anonimiseren van persoonsgegevens?

De AVG-regelgeving is erg streng en dit houdt in, dat het anonimiseren van persoonsgegevens voor ieder bedrijf of overheidsinstelling die persoonsgegevens verwerkt van toepassing is. Bij overheidsinstellingen zal het anonimiseren van persoonsgegevens vaker voorkomen, omdat deze instellingen transparant moeten zijn. Door documenten openbaar te maken, kan een ieder zien hoe het gevoerde beleid is ontstaan. Deze documenten mogen geen privacygevoelige informatie bevatten en zijn doorgaans zwart gelakt. U kunt zich voorstellen, dat als u als bedrijf of overheidsinstelling vele documenten handmatig moet anonimiseren, dit een dagtaak is. Daarom is de software eAnonimiseren de beste oplossing. Anonimiseren van persoonsgegevens gaat hiermee snel en volledig automatisch. 

eAnonimiseren
doet het!

Met eAnonimiseren heeft u software om persoonsgegevens te anonimiseren

Wilt u als bedrijf of overheidsinstelling transparant zijn en hierbij de strenge regelgeving omtrent de AVG niet uit het oog verliezen? Nadat u uw documenten met de software om persoonsgegevens te anonimiseren van eSpecialisten hebt gebruikt, kunt u uw documenten met een gerust hart openbaar maken. Welke soort documenten u ook wilt vrijgeven en in welk bestandsformaat, onze software vindt in ieder document de persoonsgegevens en anonimiseert deze gegevens. De software is snel en accuraat en neemt u veel werk uit handen. Wilt u ook gebruikmaken van onze software? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Anonimiseren is veilig

Wij hechten grote waarde aan veiligheid en privacy. We hebben onderstaande maatregelen getroffen om daaraan te kunnen voldoen.

ISO 27001

ISO 27001 gecertificeerd en conform Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

Nederlands data center

De gegevens worden verwerkt in een Nederlands Datacenter met ISO 27001:2013 / NEN 7510:2011 / ISO 9001:2015 certificatie.

Fire and forget

eAnonimiseren werkt volgens het "fire and forget" principe: direct na verwerking wordt uw data vernietigd.

Gegevens-overdracht

Uw gegevens worden via een TLS 1.2 verbinding aangeleverd.

Single Sign on

We kunnen koppelen met Azure AD / ADFS voor "single sign on".

Multifactor authenticatie

Multifactor authenticatie is mogelijk om veilige toegang nog verder te verbeteren.

Ontwerp

Bij het ontwerp van eAnonimiseren is gekozen voor Privacy by Design.

Succesvol

De software wordt naast overheidsinstellingen onder andere ingezet bij grote institutionele banken en is meerdere keren succesvol aan audits onderworpen.