Nieuws Ontwikkeling
data-portaal

De Wet open overheid (Woo): ePublicatie maakt het makkelijker, sneller én leuker!

De invoering en naleving van de Woo is voor de meeste organisaties een grote uitdaging.
Actieve en passieve openbaarmaking blijken arbeids- en tijdsintensieve processen. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken, vinden en verzamelen, anonimiseren, waarmerken en publiceren van alle documenten voor een Woo-verzoek.


De benodigde informatie is opgeslagen in meerdere bronsystemen (zaaksysteem, DMS, netwerkschijven, MS Office 365 applicaties, enzovoorts).


Op donderdag 9 maart 2023 introduceerden de eSpecialisten en eData het nieuwe eData portaal. Alle activiteiten en onderdelen van het Woo-proces komen hier bij elkaar op één platform voor de hele organisatie. Nagenoeg alle arbeids- en tijdsintensieve handelingen worden op dit nieuwe platform automatisch uitgevoerd.

ePublicatie met het eData portaal

eData heeft in nauwe samenwerking met een aantal overheidsorganisaties de oplossing ontwikkeld: ePublicatie. ePublicatie bestaat uit volledig geïntegreerde modules die ook los te gebruiken zijn.

Alle relevante bronnen, zoals het zaaksysteem, DMS, e-mail, applicaties en netwerkschijven kunnen aangesloten worden. Hierdoor kan eenvoudig gezocht worden over alle aangesloten bronnen (en organisatieonderdelen). Volledige integratie met de ESB’s van Enable-U zijn standaard meegeleverd en daarmee gemakkelijk in te richten. Integreren via andere bronnen is ook mogelijk.

Wanneer PLOOI de definitieve specificaties heeft vastgesteld zal het eData Portaal, geautomatiseerd de gegevens en de juiste metadata publiceren.

Het eData Portaal heeft daarnaast extra functionaliteiten zoals het kunnen draaien van vernietigingslijsten, het (geautoriseerd) kunnen wijzigen van metadata en logging op gebruik en het raadplegen van allerlei bestandsformaten.


Onze slimme software maakt daarmee zowel de actieve als passieve openbaarmaking makkelijker, sneller en leuker!

We presenteerden het ePublicatie portaal op het LIVE!2023 evenement. Het evenement wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd door KBenP Digitale Overheid in congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch!

Maak kennis met edata